domingo, 21 de febrero de 2016

Pasta con crema de aguacate y gambas

Pasta con crema de aguacate y gambas 


Ingredientes para 2 personas

- 1 aguacate
- 150 gramos de nata para cocinar
- zumo de medio limón
- 200gr de pasta
- 100 gr de gambas
- 1 diente de ajo
- pimienta
- aceite
- sal

Elaboración

Hervir la pasta de la manera habitual

Mientras vamos preparando la salsa

Para la salsa

Mezclar con la batidora la carne del aguacate con la nata y el limón.
Salpimentar al gusto y reservar.

En una sartén a parte freímos el ajo cortado muy fino y las gambas.

Una vez que hemos colado la pasta la añadimos a la sartén con las gambas y el ajo y lo dejamos un par de minutos a fuego bajo.

Servimos la pasta y añadimos la salsa al gusto por encima.

¡Qué aproveche!



Esta receta la verdad es que fue un poco experimento. Últimamente me ha dado bastante por comprar aguacates y hace una semana venía una receta en el pack de aguacates. La leí muy de pasada y pensaba que era para hacer aguacates con pasta. Compré los ingredientes y ayer me puse manos a la obra. Cuando me puse a leer la receta más a fondo me di cuenta de que no era para pasta, no sé cómo se me metió esto en la cabeza pero la receta era simplemente una especie de coctel de gambas con aguacate en plan para servir como aperitivo. Pero ya que estaba decidí reconvertir la receta en pasta y me quedó bastante decente. No es una cosa para comer todos las semanas pero es una mezcla curiosa. Así que si queréis probar ya sabéis.

domingo, 14 de febrero de 2016

Leek and zucchini soup

Leek and zucchini soup

The cook

Name: Tine Gielis
Lives in: Mechelen (Belgium)
Age:  27 years
Referent in de kitchen:  Jeroen Meus (Belgium cook who makes cooking nice, easy and fun!  http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/)
Do you like cooking?:  I like to make simple recipes and from time to time a little challenge :)
Fish or meat: both :)
Tea or coffee: Coffee
Who cook at your place? I cook most of the times but my boyfriend is an expert in baking meat!
How much time do you spend in the kitchen:  30 - 60 minutes a day
How teach you the recipe: This recipe is from my mother in law. Every Sunday we have dinner together. She is super in the kitchen!

The recipe

Ingredients for 2 people

-1 onion
-1 leek
-1 zucchini
- 1 garlic clove
-1 stock cube (meet or vegetables)
-olive oil
-salt and pepper
-1L water

Method

Cut the onion, the leek and the zucchini in small dices.

Add a bit of oil in a pan and when it is hot add the onion. 

Set the fire in medium mode and cook the onion until it turns transparent (be careful do not burn it!)

Add the leek and the zucchini and let it cook for 10-15 min.

Boil the water in a pan or a kettle.

Add the water in the pan with the rest of the ingredients and add the stock cube.

Cook it for 10 min.

Mix everything with the hand blender. Add more water if the soup is very thick.

Add a bit of cream and salt to taste.

PS: You can add parsley, basilicum or other spices to decorate it.

Smakelijk! ¡Qué aproveche! Enjoy! 


Thank you very much Tine for sharing your recipe!

 Probably you already know it but in Belgium it is very common to eat soup for lunch in winter.  They make soups with all kind of vegetables. Maybe the most common is the tomato soup.  Tine told me about this leek soup and I was very curious so I ask her to give me the recipe. I prepared it a few months ago it is really tasty and very easy. In Spain we are more used to make soups with pasta. The Belgium soups would be like our “purés” but the only difference is the amount of water that you add. I hope you like the recipe. Suggestions and comments are always welcome!

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